Президентът сигурно е бил зает, затова не е отишъл на

...
Президентът сигурно е бил зает, затова не е отишъл на
Коментари Харесай

Сглобката е в сериозна некоалиционна връзка, отчете Борисов

Президентът несъмнено е бил ангажиран, по тази причина не е отишъл на клетвата на новите съдии в Конституционен съд. Това съмнение направи пред медиите в Партийния дом водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Процедурата за избор на съдии в Конституционен съд, по мнението му, е най-прозрачната. Самият Радев при назначението на съдии от неговата квота, ги назначава еднолично, по думите на някогашния министър председател. На новите съдии пожела да извършват законите на страната.

Бойко Борисов попита против кого и дали не е против Янаки Стоилов, дълготраен народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен министър в длъжностен кабинет на президента. Откак съм човек, той постоянно е бил от Българска социалистическа партия, напомни водачът на ГЕРБ. Десислава Атанасова е напуснала ГЕРБ.

За  той напомни, че това е решението на Народно събрание, а сме парламентарна република. Борисов не пожела да разяснява държанието на Румен Радев.
 Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии
Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии

На формалната гала не пресъства президентът Румен Радев

За срещата сред Кирил Петков и Спас Русев той е приказвал със съпредседателя на Политическа партия и Петков споделил, че не си говорели нищо, единствено пили кафе . Питал го за срещата като некоалиционен сътрудник, Кирил Петков през днешния ден при Цветанка Ризова щял да приказва за Чаталджагейт, а в неделя и Асен Василев щял да даде пояснение.

Ние сме некоалиционни сътрудници, регистрира той. Разговарял и с Даниел Лорер, както и с Атанас Атанасов и те го уверили, че няма нищо неправилно в  Длъжен съм да им имам вяра, сподели Бойко Борисов. 9 месеца изкарахме дружно, това си е сериозна връзка, добави той.

За пътя на Копринката той напомни, че от дълго време е приказвал. Говорил си с Делян Пеевски по политически тематики. Тепърва ще се реши кой ще оглави комисията за спецслужбите, само че не счита, че " Възраждане " е проруска партия, по-скоро били крайнодесни. Всеки член на комисията бил равнопоставен на ръководителя.
 Опозицията се сплотява в името на комисията по спецслужбите
Опозицията се сплотява в името на комисията по спецслужбите

След като преднамерено взеха комисията от председателството на „ Възраждане “
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР