Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта. Не е тайна,

...
Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта. Не е тайна,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта

Президентът образува една нерегистрирана партия на властта. Не е загадка, че се чака доста съществено присъединяване на президентския тим на локалните избори. През избрани неофициални контакти в Пловдив могат да се проследят избрани вектори и в правосъдната власт. Ако се стигне до освобождението на Иван Гешев, къде ще застане да вземем за пример ръководителят на Върховния административен съд? " Това сподели през днешния ден в изявление за Дарик радио съпредседателят на " Продължаваме Промяната - Демократична България " Христо Иванов.

Той уточни като притеснителен обстоятелството, че в последните две години президентът Радев натрупа власт в администрацията и че сякаш слабата по конституция фигура на президента се е оказала доста мощна посредством изплуването на един авариен парламентарен модел, който по план е трябвало да е единствено краткотраен. Според Иванов тревожно е, че не е ясно по какъв начин и дали излъченото от президента служебно държавно управление се управлява от него. " Затова едно постоянно парламентарно държавно управление ще приключи безотговорното служебно държавно управление и паралелите с 16-а руска република ", сподели Иванов.

 Идеята за ограничение властта на служебните държавни управления провокира остра реакция от Радев Идеята за ограничение властта на служебните държавни управления провокира остра реакция от Радев
Според съпредседателя на Демократична България възможностите за реализация на първия мандат не са огромни.

" Сега настояваме, че действителният късмет за държавно управление с втория мандат е не тъй като желаеме да е нашия, а тъй като който държи мандата, показва фигурата на премиера. Защото министър председателят може самичък да смъкна държавното управление, в случай че то се окаже фасада, в случай че в един миг отново се получи да имаме едни поръчки за промяна, а те да не се случат. Ние желаеме да сме сигурни, че като ще приказваме за конституционна промяна, тя ще е до обявата ѝ в " Държавен вестник ", а не да стигне доникъде и след това да завие нанякъде. Затова е значимо кой е министър председателят. На акад. Денков имаме доверие, че в случай че нещата не тръгнат натам, накъдето би трябвало, той ще си подаде оставката ", сподели Христо Иванов.

 Христо Иванов пред Христо Иванов пред " Дневник ": Трябва ни държавно управление на конституционната промяна
Според Иванов, в случай че първият мандат завърши несполучливо, Борисов няма по какъв начин да изясни, че не поддържа втория, при изискване, че ГЕРБ поддържат конституционната промяна, законодателната стратегия и управническата стратегии, направени от ПП-ДБ, а механизмът за следствие на основния прокурор, по който в 4 Народното събрание се водеха войни, мина в петък в Народното събрание като парещ нож през масло.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР