Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно,

...
Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно,
Коментари Харесай

Радев: България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си централи

Президентът Румен Радев съобщи, че България ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани въглищните си централи. Коментарът му идва в деня, когато в София се организира огромна конференция за прехода на страната ни към зелена сила.

На въпрос дали страната ще успее да отбрани пред Европейска комисия датата 2040 година за затваряне на централите, президентът сподели:

„ Трябва „ Зелена договорка “, би трябвало зелен преход, само че той би трябвало да бъде разгръщан доста деликатно, тъй че страни като България да не изгубят своята конкуренция и да не платят една доста висока цена “.

Той напомни, че на Съвета на Европейски Съюз през май т.г., страни като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали унищожаване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде призната и да форсира неимоверно този преход.



„ Ще отстояваме нашите въглищни централи, тъй като все още те дават нашата автономност и самостоятелност, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават оня микс, от който България има потребност и няма с какво да размени, сподели президентът. Това са дълготрайни процеси, дълги години не беше взето безусловно никакво решение и ще създадем по този начин, че енергийният комплекс „ Марица Изток “ освен да се резервира, само че да се развива като енергийното сърце на България “, сподели президентът.

Радев добави, че в комплекса дружно с въглищата, при добра политика и технология за понижаване и хващане на нездравословните излъчвания, би трябвало да се разпростират и други нови технологии за произвеждане на сила.

Президентът Румен Радев сервира цветя на Паметника на летеца до постройката на Народното събрание във връзка Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.
#mycountrytalks-embed { border-width: 0; margin-top: 1.5em; margin-bottom: 1.5em; } БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР