Президентът Румен Радев завършва днес консултациите с парламентарните сили в

...
Президентът Румен Радев завършва днес консултациите с парламентарните сили в
Коментари Харесай

Радев завършва днес консултациите за правителство

Президентът Румен Радев приключва през днешния ден консултациите с парламентарните сили в 47-ото Народно заседание, преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател, излъчен от най-голямата политическа мощ в новия парламент - " Продължаваме Промяната ".

Държавният глава ще беседва на " Дондуков " 2 с представителите на ПГ на " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

Първи на днешните диалози на " Дондуков " 2 са от парламентарната група на " ИТН " - една от четирите партии в възможен предстоящ съдружен кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ". От " ИТН " заявиха, че ще работят за сформиране на държавно управление, удостовери го след изборите и водачът на партията Станислав Трифонов.

Представителите на " Демократична България "  ще бъдат втори на днешните съвещания при президента. Формацията договаря за присъединяване в предстоящ кабинет. " Ние ще дадем своя принос за сформиране и лъчение на държавно управление. Как тъкмо ще го създадем, зависи от договарянията. Освен отстояването на нашите цели, на стратегиите, които имаме, е добре да си спомняме от време на време, че можем да помогнем, правейки крачка встрани, в случай че не и обратно ", сподели ръководителят на парламентарната група Христо Иванов, представен от БНР.

Последната среща на президента в границите на политическите съвещания е с представителите на " Възраждане ".

Това са третите за годината съвещания на президента в опит да бъде формирано постоянно държавно управление - след парламентарните избори на 4 април и на 11 юли не се стигна до съставяне на постоянен кабинет.

Вчера Румен Радев организира поредно съвещания с " Продължаваме Промяната ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР