Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Както и се очакваше, ИТН върна мандата веднага след получаването му от Радев


Президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по бройка парламентарна група в 45-ото Народно заседание „ ИТН ” Антоанета Стефанова. Тя върна незабавно мандат а с думите, че отхвърлят да вземат участие в безпринципни обединения, съобщи БНР.

Заедно с номинирания за министър председател Антоанета Стефанова , в президенството на диалог с Румен Радев са Тошко Йорданов и Ивайло Вълков.

Именно в рецесии като днешната България се нуждае от постоянно и дейно държавно управление. Разбирам и вашите претекстове, тъй като стабилно държавно управление не може да бъде формирано въз основата на безпринципни обединения, съобщи Радев, откакто одобри досието с върнатия мандат.

Обществото ни от години чака Народното събрание да вземе съответни решения за изсветляване на изборния развой. Решенията на българския парламент би трябвало да бъдат взети без значение от изпълнителната власт. Наред с всички оферти, обсъждани в Народно събрание, липсва най-важното, счита президента – държавното управление в оставка продължава да не внася актуализация на бюджета, което по думите на Румен Радев продължава да лишава българските пенсионери от поддръжка.

Още преди ден водачът на партията Слави Трифонов разгласи, че групировката му няма да образува кабинет:

" Нямаме нужните брой депутати и нужните сътрудници. В такава обстановка ние не можем да съставим кабинет, не може да има устойчиво държавно управление. Като няма устойчиво държавно управление не може да има устойчиво ръководство. Това е все едно, който някой кара една кола да зависи от други хора, които са в профил, злополуката е неизбежна. "

Сега президентът би трябвало да реши на коя от останалите четири обединения да даде последна опция да образува държавно управление.

Ако и третият опит в 45 парламент се провали, Радев ще би трябвало да назначи служебно държавно управление, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР