Президентът Румен Радев върви към основаване на политическа партия, но

...
Президентът Румен Радев върви към основаване на политическа партия, но
Коментари Харесай

Плевнелиев: Партията на Румен Радев няма да стане преди евроизборите

Президентът Румен Радев върви към учредяване на политическа партия, само че тя няма да е подготвена преди европейските избори на 9 юни - това предвижда предшественикът му Росен Плевнелиев. Той призна, че вижда, че Радев върви към това. На въпрос има ли потребност от нови партии той отговори: Винаги има. Това е едно чисто демократично упражнение, отговори президентът на въпрос има ли потребност от нови партии. Той напомни, че президентът Георги Първанов също е оповестил придвижването си АБВ в третата година на втория си мандат. Това е една огромна неточност, разяснява Плевнелиев в ефира на " Още от деня " по Българска национална телевизия. Ще се опита до края на мандата да държи обществото разграничено. Ако някоя партия дръпне, да вземем за пример ГЕРБ или ПП-ДБ, той ги удря, разяснява той държанието на Радев. Според него президентът Радев се бори за властта, има идея по какъв начин да я вземе и няма да се успокои преди този момент.

Може би това е печелившата сега - ролята на балансьор, разяснява той и държанието на Движение за права и свободи. През последните две седмици водачът на групата на придвижването в Народното събрание насочва остри рецензии към Радев и на няколко пъти му изиска оставката и го прикани да си основе партията, с цел да се срещнат на политическия терен.

Според Плевнелиев и в този момент има задоволително учредения за искане на импийчмът на Румен Радев. Той даде образец с вдигнатия пестник на президента по време на митингите против основния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов през 2021 година

Ротацията няма по какъв начин да не се случи. Със сигурност някои министри ще отпаднат по-късно, предвижда Плевнелиев. Според него държавното управление би трябвало да вкара страната в еврозоната, с цел да може страната да просперира и младите да се върнат от чужбина, както и ще понижи съветското въздействие у нас. Целевият период и за него е 1 януари 2025 година

Плевнелиев насочи и два съвета към Мария Габриел, която скоро ще смени акад. Николай Денков на премиерския пост - да се промени връзката сред управническите сътрудници, тъй като хората не харесват ежедневните престрелки в Народното събрание, и да се направи проект за идващите девет месеца.

Скандалите сред сътрудниците за командировките в Съединени американски щати са ненужни. " Колкото повече - толкоз повече. Бегом към Съединени американски щати! Денков, ходете ", прикани той министър-председателят. Именно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов повдигна през вчерашния ден въпроса в коридорите на Народното събрание и укори сътрудниците си, че единствено летят със самолети и харчат пари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР