Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Стоян

...
Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Стоян
Коментари Харесай

Радев награди бившия вицепрезидент на Мултигруп Стоян Денчев за принос в образованието

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Стоян Денчев - някогашен помощник на Държавна сигурност (ДС) и някогашен вицепрезидент на " Мултигруп " .

Новината идва, откакто в края на 2022 година Радев първа степен на различен някогашен вицепрезидент на " Мултигруп " - Николай Вълканов .

" Мултигруп " е близката до властта през 90-те години бизнес империя на Илия Павлов, който беше погубен през 2003 година

Отличието на Денчев е за " неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-а годишнина ", оповестяват от президентството. Денчев е дълготраен ректор на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ).

Преди да получи поста на вицепрезидент в " Мултигруп ", Стоян Денчев е консултант в държавното управление на Димитър Попов и основен секретар в държавното управление на Любен Беров сред 1992 и 1994 година

През 2007 година Денчев разгласен за помощник на Държавна сигурност. Комисията по досиетата открива, че е бил сътрудник с псевдоним Симеонов във Второ основно ръководство - контраразузнаването, откакто го ревизира в качеството му на народен представител от Движение за права и свободи в 37-ото Народно заседание.

През 2022 година в собствен, оповестен в Свободна Европа, журналистът Николай Стайков разказва " Мултигруп " като " една постоянно близка до властта икономическа конструкция от 90-те години, с не всеки път ясни същински притежатели в Швейцария и Лихтенщайн, която работеше главно в бизнеси с държавна благосъстоятелност и защита ".

Движение за права и свободи е българска политическа партия, която участва във всички парламенти от 1990 насам. След присъединяване си в държавните управления сред 2001 и 2009 година Движение за права и свободи стартира да получава рецензии, че развива корупционна мрежа и подчинява държавните институции на персоналния интерес на водача си Ахмед Доган.
 Мултак с медал. Кой е Николай Вълканов  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР