Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия шестима българи за

...
Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия шестима българи за
Коментари Харесай

Президентът удостои с държавни отличия шестима българи за принос в различни сфери на обществения живот

Президентът Румен Радев удостои с държавни оценки шестима българи за принос в разнообразни сфери на публичния живот, науката и спорта.

“За мен е изключително прелестно да извърша едно от своите най-приятни и най-мотивиращи конституционни отговорности. Тук в Гербова зала в президентството през годините са били отличавани стотици забележителни българи, оставили следа в живота и съзнанието на нашия народ . Днешният ден е продължение на тази добра традиция ”, уточни президентът.

“Представители на разнообразни специалности и призвания, имам достойнството да посрещна през днешния ден в президентската институция. Шестима наши видни сънародници посветили своя креативен и житейски път на възхода на родината. Представители на разнообразни специалности и призвания, всички те се радват на безспорни триумфи, на справедливо самопризнания и почитание. Едно нещо ги сплотява повече от всичко - тяхната посветеност и безрезервност, на престижа и положителното име на България. Днешната гала е израз на признанието на нашето общество за вашия порив, гражданска храброст и високи достижение и принос за развиването ни като крепко и просветено общество в почтена европейска страна. Гордеем се с вашите триумфи и постигнатото от вас ”, сподели още президентът Румен Радев.

За заслуги в региона на спорта президентът Румен Радев удостои Богдан Николов и Илиана Раева с медал „ Стара планина “ първа степен.

С най-висшето държавно отличие президентът награди и проектант Елко Хазан за родолюбивата му и просветителска активност във връзка с приноса на България и нейния народ за спасяването на българските евреи по време на Втората международна война.

Проф. Рахамин Шекерджийски беше отличен с медал „ Стара планина “ първа степен за заслуги за развиването на науката и практиката в региона на фармацията в България.

Президентът удостои проф. Стефан Хаджитодоров с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ първа степен за заслуги в региона на науката.

Васил Долапчиев беше отличен с медал „ За гражданска заслуга “ втора степен за приноса му в отбрана на човешките права и свободи на хората със зрителни увреждания, тяхната обществена интеграция и пълноценно приобщаване в публичния живот.

“Наистина бях доста разчувствана, тъй като изцяло правя оценка какво съставлява този медал. Това е апотеоз в моя професионален път, в действителност е венецът на професионалния ми път. Този медал нямаше да бъде на гърдите ми в случай че не беше моето семейство и моите сътрудници. Посвещавам този медал на моето семейство, моите сътрудници и на гимнастичките, несъмнено ”, сподели Илияна Раева откакто беше удостоена с медал „ Стара планина “ първа степен. Тя разяснява, че ще сложи ордена в своя кабинет, където са фотосите на нейните треньори и нейните гимнастички.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР