Президентът Румен Радев трябва да даде третият мандат на Демократична

...
Президентът Румен Радев трябва да даде третият мандат на Демократична
Коментари Харесай

Плевнелиев: Третият мандат трябва да е успешен, Радев трябва да го даде на ДБ

Президентът Румен Радев би трябвало да даде третият мандат на „ Демократична Бългалия ”, а с поддръжката на ГЕРБ и Политическа партия може да се сътвори структура за държавно управление. Такава позиция изрази пред Нова ТВ Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 22 януари 2012 година – 22 януари 2017 година

Плевнелиев уточни, че е било предстоящо вторият мандат да се провали.

„ Щом първият „ отиде в дерето ”, беше предстоящо и вторият да отиде. Да се надяваме, че третият ще сработи. Трябва да сработи. ” – сподели още Плевнелиев.

„ Над всички нас е националният стратегически приоритет за европейското и демократично развиване на България, което има чисто и ясно измерение за 2023 година То е участие в Шенген и Еврозоната. Ако се провалим в този момент, няма да го има. А това значи да има държавно управление. Единственият късмет е да има държавно управление с мандат на Демократична България. Ако президентът Румен Радев гледа персоналния си интерес, може да го даде на Българска социалистическа партия или БВ. Ако е общественик, би трябвало да го даде на Демократична България. А те би трябвало да бъдат на висотата на упованията, в това число и Христо Иванов. Дойде и неговият миг. ” – означи Плевнелиев.

Ако самият той беше президент в този момент, би дал третия мандат точно на Демократична България.
„ България би трябвало да се форсира към Еврозоната и Шенген. С поддръжката на Политическа партия и ГЕРБ, които имат доста какво да споделят с Демократична България, може да се получи структура, която да направи точно това. ” – счита Плевнелиев.
Според него поддръжката за мандат на Демократична България може да пристигна от пет партии.

Първо от ГЕРБ и Политическа партия.

 „ Мисля, че Политическа партия може да се разцепят по някое време. Но това е обикновено, на популистките партии им се случва. ” – уточни Плевнелиев.

Според него поддръжка може да пристигна също от Движение за права и свободи, БВ и Българска социалистическа партия.

 „ Ако третият мандат отиде в Българска социалистическа партия, завършваме с Еврозоната. А това ще бъде национално изменничество. ” – акцентира Плевнелиев.

 „ Не бива да надценяваме опциите на БВ. Те са доста дребна група ”, сподели експрезидентът. „ Там всичко, което се случи, ще се написа и на Радев ”, добави Росен Плевнелиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР