Президентът Румен Радев ще връчи днес първия проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес първия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Радев връчва първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание – тази на ГЕРБ-СДС.

Най-голямата парламентарно показана партия ГЕРБ-СДС номинира еврокомисаря Мария Габриел за претендент за министър председател. Очаква се точно тя да получи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Досега първите две политически сили в 49 парламент ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия – Демократична България работиха по изработването на общи законодателна и управническа стратегия, а по третия сегмент – съгласие за споделено ръководство с кабинет, първите две партии не реализираха единодушие, откакто Политическа партия – Демократична България показаха собствен кабинет на малцинството. Последваха диалози сред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили с останалите политически сили за поддръжка по тяхната управническа стратегия.

Първата среща бе с представителите на „ Движението за права и свободи ”, на която и двете парламентарни сили демонстрираха съгласие, че отговорността за излизане от политическата рецесия е на всички, като допълниха, че изключват опцията за сформиране на държавно управление с мандата на Политическа партия – Демократична България. Допирни точки двете партии откриха по евроатлантическата визия на страната, както и по потребността от правосъдна промяна.

На последвалата среща сред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия фокус бе разговорът, като социалистическата партия посочи, че той не се прави по най – положителния метод. Българска социалистическа партия акцентираха като цели обществените политики, правосъдната промяна и участието ни в Шенген. След срещата стана ясно, че двете партии имат различия по 3 % бюджетен недостиг и помощта към Украйна. Третата политическа мощ, с която се срещна ГЕРБ – Съюз на демократичните сили беше Има Такъв Народ. Най – огромната и най- дребна партия в 49- то Народно събрание реализираха единодушие по сериозното положение на обществените финанси и потребността от бюджет.

За край ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се срещнаха с Възраждане, след които диалози стана ясно, че двете парламентарни сили имат непреодолими разлики в евроатлантическото позициониране и въпреки че имат сходни позиции по нуждата от правосъдна промяна, то значително единодушие не е реализирано.

Етикети: Румен Радев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР