Президентът Румен Радев ще представлява България на 79 - та

...
Президентът Румен Радев ще представлява България на 79 - та
Коментари Харесай

Радев представлява България на сесията на Общото събрание на ООН

Президентът Румен Радев ще съставлява България на 79 - та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации от през днешния ден до 26 септември.

Държавният глава ще взе участие в откриването на дебата: " Да не изоставяме никого: да действаме дружно за напредъка на мира, устойчивото развиване и човешкото достолепие за актуалните и бъдещите генерации. "

В Ню Йорк президентът ще взе участие и в среща на високо ниво на Глобалната коалиция против опасността от синтетични наркотични субстанции под патронажа на президента Съединени американски щати Джо Байдън.

В деня преди откриването на Общия спор на 79-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, външните министри на Европейски Съюз организираха среща, на която координираха позиции по водещи тематики от дневния ред. В срещата, която се организира в Делегацията на Европейския съюз към Организация на обединените нации в Ню Йорк взе участие и българският министър на външните работи Иван Кондов, заяви БНР.

Основните тематики на полемиките бяха съветската експанзия против Украйна и обстановката в Близкия изток. Първите дипломати на страните от Европейски Съюз имаха среща и с новия министър на външните работи на Украйна Андрий Сибиха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР