Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Република Южна

...
Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Република Южна
Коментари Харесай

Радев заминава на двудневно посещение в Република Южна Африка

Президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Република Южна Африка на 12 и 13 май, оповестиха от прессекретариата на президента.

В делегацията, водена от президента, са служебният вицепремиер по икономическите въпроси и министър на превоза Христо Алексиев, служебният министър на туризма Илин Димитров, заместник-министрите на външните работи и на нововъведенията и растежа - Велислава Петрова и Стефан Савов. В делегацията са включени и представители на браншови организации, на компании в региона на осведомителните технологии и нововъведенията, финтех промишлеността, машиностроенето, енергетиката, фармацевтичната и отбранителната индустрия, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

В петък, 12 май, Румен Радев ще се срещне със своя южноафрикански сътрудник Сирил Рамапоза в неговата публична резиденция в Претория. Двамата президенти ще имат диалог " на четири очи “, след което ще управляват пленарните диалози сред делегациите на двете страни. Задълбочаването на политическия разговор и развиването на двустранните връзки в сфери от съвместен интерес ще бъдат във фокуса на диалозите.

В рамките на визитата на българския държавен глава в Претория ще се състои бизнес конгрес, в който ще вземат участие представители на 31 български компании и браншови организации и техни сътрудници от РЮА. Очаква се по време на събитието да бъде подписан Меморандум за съдействие сред Българската търговско-промишлена палата и Южноафриканската търговско-промишлена палата.

В Парка на свободата в южноафриканската столица президентът Радев ще отдаде респект към починалите в битката за независимост в РЮА и ще сервира венец. По-късно президентът ще открие галерия в Музея на свободата „ Българската поддръжка за битката на южноафриканския народ против апартейда и обществената дискриминация “.

На 13 май в Мидранд, по покана на Сдружението на българите в РЮА, президентът Румен Радев ще участва на освещаването на първия български православен храм в РЮА „ Св. Иван Рилски “. Храмът ще бъде осветлен от Старозагорския митрополит Киприан. По-късно президентът ще посети българското неделно учебно заведение и ще се срещне с наши сънародници в РЮА.

По време на визитата си президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР