Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд (КС) заради избора на

...
Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд (КС) заради избора на
Коментари Харесай

Радев сезира КС за скандала около председателя на Сметната палата

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд (КС) поради избора на Народното събрание на изпълняващ пълномощията ръководител на Сметната палата, оповестиха от прессекретариата на президента.

ПП-ДБ не влязоха в пленарната зала

Радев желае да бъде оповестена за противоконституционна част от решение на Народното събрание от 7 юли по въпроса. Президентът смята, че с това решение освен не се преодоляват следствията от решението на Конституционен съд от 22 юни 2023 година, а в противен случай – то съставлява несъблюдение на същото решение. 

Президентът счита, че са нарушени правилата за правда и за самостоятелност на Сметната палата.

Днес той не съумя да стигне до работното си място, макар че беше възобновен на поста

На 22 юни Конституционен съд разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание за освобождението на предходния ръководител  на Сметната палата Цветан Цветков. На 7 юли Народно събрание удължи периода за предложение на претенденти за ръководител на Палата с промени в процедурните правила за предложение на ръководител на одитния орган. Така зам.-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева продължава да извършва длъжността ръководител до избора на нов, гласоподаваха депутати.

Конституционен съд разгласи за противоконституционно свалянето му от поста

Цветан Цветков се опита през днешния ден да се върне на работа според решението на Конституционен съд, само че не беше позволен да влезе в постройката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР