Президентът Румен Радев се сдоби с подарък, подобаващ на един

...
Президентът Румен Радев се сдоби с подарък, подобаващ на един
Коментари Харесай

До дни пристигат уникални Мерцедеси за Радев и Денков! Струват по над 1 млн. лв.

Президентът Румен Радев се снабди с подарък, отговарящ на един ръководещ държавен глава. Първият в страната получи първокласно возило на стойност над 1 милион лв., написа Епицентър бг. Същите коли ще имат още министър председателят и ръководителят на Народно събрание.

След броени дни Радев и брачната половинка му Десислава ще се радват на авто комфорт, на който всички биха завидели.

На 3 февруари се чака да дойде чисто новият им брониран " Мерцедес ", който бе поръчан за тяхно прилагане от НСО преди повече от година.

Тъй като първокласната лимузина се създава по поръчка, доставката лишава дълго време, само че съгласно формалния контракт с компанията вносител колата би трябвало да свети на паркинга на " Дондуков " 2 най-късно при започване на идващия месец.

Точната стойност на лимузината Мерцедес е 1 милион и 23 хиляди лв..

От обществената информация излиза наяве още, че лимузината ще се създаде по поръчка в Германия. Договорът е подписан сред НСО и българските представители на немския авто тръст " Силвър Стар ". Цената ѝ е изключително висока най-много поради условието да бъде бронирана. На този стадий обаче от НСО са платени единствено 30% от сумата като задатък, а останалите 70% ще бъдат доплатени едвам когато автомобилът дойде в България.

От клаузите в контракта излиза наяве, че мерцедесът на Радев ще разполага с най-високата допустима отбрана в сходство със международния стандарт VPAM-BRV. Невижданото у нас возило ще има четири документа, които ще подсигуряват, че е предпазено и устоя на патрони, стабилно е на гърмежи от покрива, пода и страничните порти.

Мерцедесът ще бъде брониран по немска технология, която удържа на всевъзможни муниции от друг диаметър, както и на гранати. В такива коли на немската марка се возеше до неотдавна и съветският президент Владимир Путин, преди да се откаже от мерцедесите и да стартира да се придвижва с лимузина съветско произвеждане, наречена " Аурус Сенат ".

Другите две коли, поръчани от НСО, ще дават отговор на същите критерии и също ще костват по милион и 20 хиляди. Едната от тях ще бъде употребена от министър-председателя, а втората още веднъж ще служи за сигурното напредване на други знакови лица от властта, които се нуждаят от протекциите на НСО, като ръководителите на Народното събрание.

В момента президентът още веднъж се придвижва с брониран мерцедес, който бе закупен през 2016 година Возилото обаче към този момент било считано за остаряло и непокриващо критериите за сигурност. Още в края на 2022 година стана ясно, че НСО имат планове да подменят 3 ултраскъпи автомобила от автопарка си и оповестиха социална поръчка. Процедурата се проточи близо половин година, до момента в който се спрат на подобаващ снабдител и договорът влезе в действие, написа " Ретро ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР