Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не

...
Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не
Коментари Харесай

Атанасов към Радев: Приберете се в президентството и се спрете! Вече правителството не е ваше

Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не бъде формирано държавното управление „ Денков - Габриел ”. 40 дни той не е споделил една добра дума за кабинета. Това разяснява съпредседателят на „ Демократична България ” Атанас Атанасов в предаването „ Събуди се ” на Нова телевизия. „ Това държавно управление е на България. Всеки ден се търсят някакви мотиви да нападна властта. Да бъде някакъв коректив. Проблемът е, че президентът не желае да се съгласи с това, че не е на власт. Ама, приберете се в президентството, имате си пълномощия и се спрете. Вече държавното управление не е ваше ”, добави той.

„ Една от главните аргументи за държанието на президента е, че той и неговата кохорта в президентството имаха проект този парламент да бъде провален и служебното държавно управление да ръководи до локалните избори и „ сполучливите ” негови министри да бъдат претенденти за кметове. Да влезе президентството в локалната власт ”, разясни депутатът.

За импийчмънт на Радев, съпредседателят на Демократична България изясни: „ На този стадий няма съображение за това. Той лицемерно е приказвал едно, а неговото служебно държавно управление е предоставило на Украйна това, което е желано. Ако Радев прекрачи границите на Конституцията, ще желаяме отстраняването му ”.

По думите на Атанасов болшинството е било основано доста мъчно. „ Няма съдружно съглашение, а обща поддръжка с ГЕРБ-СДС. Към поддръжката за бюджета се причисли и Движение за права и свободи. Но, на процедура, ние управляваме с държавно управление на малцинството, което е на „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” с 63 депутати ”, уточни той.

Относно разпределението на комисиите в Народното събрание, изясни: „ В самото начало, когато се създаваше болшинството, подкрепило държавното управление, с цел да има парламентарен надзор, беше контрактувано комисиите да бъдат ръководени от хора, препоръчани от ГЕРБ ”, посочи Атанасов. Персонално имената не били съгласувани.

Помощта за Украйна

Мнението на Атанасов е, че по тематиката с военната помощ за Украйна „ се спекулира доста ”. „ Даваме това, което можем. БТР-ите някой ги е не запомнил в някакъв склад на Министерство на вътрешните работи преди 30 години - ръждясали, в никакъв случай не употребявани, основани от социалистическа България за възможна битка с вълнения ”, разясни депутатът.

Той е безапелационен, че няма никакъв риск за боеспособността на Българската войска. „ Лично президентът си разрешава да спекулира с това. Огромната част от това, което излиза от българския военнопромишлен комплекс и отива за Украйна, е частна търговия ”, акцентира още Атанасов.

Последните електорални настройки

Дали от ПП-ДБ са изгубили от държавното управление „ Денков - Габриел ”, Атанасов счита, че са постъпили държавнически. „ Направихме по този начин, че България да има постоянно държавно управление, да прекратим политическото боксуване и рецесия, с цел да могат да бъдат решавани проблемите, пред които е изправена България ”, е мнението му.

 

Инфо: Нова тв

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР