Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не

...
Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не
Коментари Харесай

Атанасов: Радев една добра дума не е казал за кабинета

Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не бъде формирано държавното управление „ Денков - Габриел ”. 40 дни той не е споделил една добра дума за кабинета. Това разяснява съпредседателят на „ Демократична България ” Атанас Атанасов пред.

„ Това държавно управление е на България. Всеки ден се търсят някакви мотиви да нападна властта. Да бъде някакъв коректив. Проблемът е, че президентът не желае да се съгласи с това, че не е на власт. Ама, приберете се в Президентството, имате си пълномощия и се спрете. Вече държавното управление не е ваше ”, добави той.

По думите на Атанасов болшинството е било основано доста мъчно. „ Няма съдружно съглашение, а обща поддръжка с ГЕРБ-СДС. Към поддръжката за бюджета се причисли и Движение за права и свободи. Но, на процедура, ние управляваме с държавно управление на малцинството, което е на „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” с 63 депутати ”, уточни той.

Помощта за Украйна

Мнението на Атанасов е, че по тематиката с военната помощ за Украйна „ се спекулира доста ”. „ Даваме това, което можем. БТР-ите някой ги е не запомнил в някакъв склад на Министерство на вътрешните работи преди 30 години - ръждясали, в никакъв случай не употребявани, основани от социалистическа България за възможна битка с вълнения ”, разясни депутатът.

Той е безапелационен, че няма никакъв риск за боеспособността на Българската войска. „ Лично президентът си разрешава да спекулира с това. Огромната част от това, което излиза от българския военнопромишлен комплекс и отива за Украйна, е частна търговия ”, акцентира още Атанасов.

Последните електорални настройки

Дали от ПП-ДБ са изгубили от държавното управление „ Денков - Габриел ”, Атанасов счита, че са постъпили държавнически. „ Направихме по този начин, че България да има постоянно държавно управление, да прекратим политическото боксуване и рецесия, с цел да могат да бъдат решавани проблемите, пред които е изправена България ”, е мнението му.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР