Президентът Румен Радев се държи като монарх, който си позволява

...
Президентът Румен Радев се държи като монарх, който си позволява
Коментари Харесай

Стожер на мира, но на руския. Атанасов обвини Радев, че се държи като монарх

Президентът Румен Радев се държи като " монарх ", който си разрешава да нарушава Конституцията и има проекти да ръководи още дълго. Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Нова телевизия в петък.

Изказването на Атанасов пристигна, откакто в сряда обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България ", че се слага над Народното събрание и не се преценява с неговите решения. По-рано в Брюксел президентът изпращане на военна помощ за Украйна в бъдеще, макар че през ноември да даде такава помощ.

" Има обществени признаци за това, че господин президентът нарушава Конституцията ", сподели Атанас Атанасов в петък.

Той уточни, че Радев и назначеният от него длъжностен кабинет би трябвало да се преценяват с решението на Народното събрание за поддръжката за Украйна. По думите на Атанасов то не е за еднократна военна помощ, а за дълготрайна такава.

Според съпредседателя на Демократична България до момента в който преди войната Радев е " шикалкавел " по въпроса за връзките сред НАТО и Русия, в този момент войната го е принудила да заеме ясна позиция.

" По време на войната той застана на страната на Русия и това е явно ", сподели Атанасов.

" Начинът, по който ни дефинира господин президентът, е афектиран - " партиите на войната ". А той какъв е - той е стожерът на мира, само че на съветския мир. Не сме партии на войната, ние също считаме, че тази война би трябвало да бъде прекъсната. Но не може това да се случи при изискванията на агресора ", добави Атанасов.

Той повтори и заканата си от преди няколко дни, че ще работи за импийчмънт на Радев. По думите му той има проект по какъв начин да се провежда импийчмънтът, само че за него е необходим парламент, който да направи инспекции за дейностите на президента и да събере данни за това, че той се слага над Народното събрание и Конституцията.

В събота Атанасов уточни като причина за желанията си по време на срещата на водачите на страните в Европейски Съюз в Брюксел. Тогава Радев прикани държавното управление да не позволява даване на военна помощ за Украйна в бъдеще.

България даде военна помощ на Украйна, откакто болшинството депутати в 48-ото Народно заседание задължи служебното държавно управление на президента да изпрати оръжие и муниции.

В Брюксел президентът сподели още, че е подготвен да наложи несъгласие, в случай че страните от Европейски Съюз решат да наложат наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това по думите му би засегнало българската енергетика.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР