Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Румен Радев призова полския бизнес да инвестира в България

Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който е на публично посещаване в Полша, прикани представители на полския бизнес да влагат в България и да се кооперират с българския бизнес.

Радев сподели това в приветствието си към участниците в полско-български стопански конгрес, който откриха дружно с полския президент Анджей Дуда, и в който се включиха повече от 55 български и 170 полски компании, оповестиха от прессекретариата на президента.

В рамките на форума има към този момент подписани 6 контракта на стойност над 35 млн. евро, уточни президентът, който е уверен, че това е следващата сполучлива стъпка в двустранното съдействие.

България през последните години има устойчиво икономическо развиване, стопански растеж от над 3,5 %, постоянни макропоказатели, невисок недостиг, устойчива валута, само че освен това - България има преимущества на своето стратегическо състояние. От територията на България има бърз и елементарен достъп освен към европейските пазари, само че и към пазарите на Близкия изток, Азия и Африка, уточни президентът Радев, откроявайки преимуществата за вложения в страната.

В България имаме и не престават да се построяват индустриални зони, софтуерни паркове, означи президентът, който уточни също, че в страната не престават промените в образованието, има съществуване на квалифицирана работна ръка и предпоставки за взаимни триумфи във високите технологии. По думите на Радев българското държавно управление води дейна политика и за понижаване на административната тежест върху бизнеса.

Румен Радев се обърна и към представителите на българския бизнес, като ги прикани да се възползват не просто от благоприятни условия за вложения от страна на Полша, а и от близостта до икономическия модел на Полша и водещото й място в редица браншове.

Истински бизнес се прави там, където има ползи, само че още по-ефективен бизнес се прави там, където има доверие, съобщи президентът и добави, че сред българския и полския народ има исторически открито доверие, което би трябвало да се употребява.

Искам по този метод, с помощта на такива събития като този конгрес, да имате опция взаимно да се опознаете, да развивате мрежата на контактите, а също по този начин се надявам да създадете дълготрайно съдействие, съобщи полският президент Анджей Дуда.

Икономическото състояние на Полша и на България открива пред нас необятни хоризонти и основава големи капиталови благоприятни условия, уточни Дуда, който посочи икономическото развиване както на Полша, по този начин и на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР