Президентът Румен Радев разкритикува вече бившия военен министър Стефан Янев,

...
Президентът Румен Радев разкритикува вече бившия военен министър Стефан Янев,
Коментари Харесай

Радев: От Стефан Янев очаквах много повече като министър на отбраната

Президентът Румен Радев разкритикува към този момент някогашния боен министър Стефан Янев, който по-рано самичък назначи за длъжностен министър председател, а преди този момент бе и негов консултант.

" От Стефан Янев чаках доста повече като министър на защитата. Очаквах повече и като самодейност, и като ангажимент към проблемите на Българската войска и като работа ", разяснява Радев, потвърждавайки обтегнатите връзки сред двамата напоследък.

Янев бе заменен след серия спорни изявления за войната в Украйна и рецензии към държавното управление, от което бе част до неотдавна. На разлъка Янев излезе с програмна тирада, което ускори мненията, че е допустимо да се готви за нова роля.

" Понеже още веднъж вървят всевъзможни клюки за някакъв нов мой политически план с нови подставени лица, желая да заявя - не върша никакви политически планове с никого. Изпълнявам прецизно конституционните си отговорности в обсега на моите правомощия”, уточни президентът.

Той обаче оцени високо Янев в ролята му на длъжностен министър председател.

" Стефан Янев беше сполучлив министър-председател в сложни за България времена. Именно неговото държавно управление стартира смяната, сподели, че страната ни може да се ръководи по различен либерален метод. Върна вярата на хората и най-важното това държавно управление провежда почтени избори, които избори точно докараха сегашните ръководещи на власт ", уточни Радев.

Той сподели, че познава и заместника му като боен министър Драгомир Заков и работата му като представител на България в НАТО.

" Моето мнение за неговата работа е доста положително. Очаквам той да успее да навлезе в комплицираните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен ", сподели той.

По думите му от Брюксел не постоянно човек може да добие действителна визия за тези процеси.

Радев съобщи, че братоубийствена, срамна експанзия и война в Украйна, заслужава наказания.

" Цяла Европа и светът се сплотяват към това. Що се отнася до военно съоръжение, това е решение, напълно в пълномощията на българското държавно управление. Важно е българският парламент, в случай че има такова решение, да го утвърди ", уточни Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР