Президентът Румен Радев разговаря със заместник-държавния секретар на САЩ Джон

...
Президентът Румен Радев разговаря със заместник-държавния секретар на САЩ Джон
Коментари Харесай

Пред президента Радев Джон Съливан оцени високо сътрудничеството ни в отбраната

Президентът Румен Радев беседва със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан преди отпътуването си за Йордания.

В постройката на президентската администрация и в наличието на американския дипломат в България Ерик Рубин президентът разиска стратегическото партньорство сред двете страни. Във фокуса на диалозите бе и развиването на двустранното съдействие , прецизираха от Администрацията на президента.

 Борисов към Съливан: България извършва поетите задължения към НАТО
Борисов към Съливан: България извършва поетите задължения към НАТО

Премиерът препотвърди, че до 2024 година ще стартираме да отделяме 2% от Брутният вътрешен продукт за защита

Джон Съливан даде висока оценка на двустранното съдействие в областта на защитата и сигурността и на приноса на българските военнослужещи в НАТО.

Президентът означи забележителния интернационален интерес към процеса на рационализация на Българската войска, в който вземат участие и Съединени американски щати .

 Съливан и Каракачанов разискаха районната сигурност
Съливан и Каракачанов разискаха районната сигурност

Американският зам. държавен секретар разиска и двустранното военно съдействие

Радев акцентира, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия снабдител , продан на стратегии за образование и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и бистрота, при съблюдаване на критериите, избрани от Министерството на защитата и Народното събрание.

 Джон Съливан хвали F-16 като съвместими с НАТО
Джон Съливан хвали F-16 като съвместими с НАТО

Съединени американски щати чака суверенното решение на българското държавно управление

Страната ни има интерес към разширение на икономическия продан и увеличение на вложенията от Съединени американски щати в сфери с висока добавена стойност и осведомителните технологии. Според президента България се утвърждава като районен софтуерен водач и притегля от ден на ден специалисти и софтуерни компании от района и Европа .

Страната ни има упоритостта да се развива като районен енергиен център в Югоизточна Европа . Реалната диверсификация с построяването на интерконектори с нашите съседи, дружно с директните доставки на енергийни запаси, покачват сигурността и водят до понижаване на цените, с което подхождат на националните ползи на България и на Европейския съюз, добави Радев.

Обсъдена беше и опцията за разширението на двустранното съдействие в създаването на перспективни енергийни източници .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР