Президентът Румен Радев провежда работна среща, посветена на състоянието и

...
Президентът Румен Радев провежда работна среща, посветена на състоянието и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Среща при президента за готовността на здравната система при нова ковид вълна

Президентът Румен Радев организира работна среща, отдадена на положението и трендовете на развиване на пандемията от ковид в страната. Тема на диалозите са нужните здравни и социално-икономически ограничения за минимизиране на последствията от възможна нова вълна.

Президентът Румен Радев посочи, че днешната среща не е да се дефинира или дискутира локдаун и затваряне на бизнеса, държавни институции и учебни заведения, а да се осведомят българите по какъв начин държавното управление ръководи рецесията и какви са ограниченията, които ще бъдат подхванати.

Гледайте онлайн началото на срещата тук или на във Facebook:



С отчети в срещата вземат участие служебният министър-председател Стефан Янев, служебният заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и министър на обществената политика Гълъб Донев, служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и служебният министър на финансите Асен Василев.

Случаите на ковид се усилват всеки ден и експерти считат, че сме на прага на нова вълна. В тази връзка би трябвало да има ясно написани ограничения, сподели президентът.

За първи път имаме явен и обстоен проект, в това число и по какъв начин да се разгърне здравната система, с цел да минимализираме следствията от пандемията. Радев повтори, че задачата не е да се затварят бизнеси и страната, само че какво би трябвало да се направи, с цел да останат в оптималната степен да действат бизнеси.

Радев прикани здравният министър за гаранции за спокойни и естествени условия на лекарите и медицинските експерти. Как те ще бъдат оценени и морално, и материално. Очаква също цялостна готовност на Министерство на здравеопазването, отдадено на мобилизиция за възможна нова вълна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР