Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия

...
Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия
Коментари Харесай

Радев убеждава Нехамер, че пазим с всички сили границата

Президентът Румен Радев организира телефонен диалог с канцлера на Австрия Карл Нехамер, оповестяват от прессекретариата на президента.

По думите на президента Българската страна е мобилизирала всички налични запаси, с цел да устоява на невиждания миграционен напън по границата. Радев акцентира, че напорът на мигранти към България се е нараснал неведнъж спрямо предходната година.

Държавният глава бе безапелационен, че чиновниците, охраняващи границата се оправят с непрестанния напън, макар огромната натовареност и изтощението. Той разясни, че, страната е изпратила подпомагащи патрули и механически средства и е командировала в допълнение чиновници на реда, с цел да противодейства на мигрантския поток.

" Страната ни е признателна за поддръжката на Европейския съюз. Очакваме обаче признание на постигнатото и взаимност от нашите европейски сътрудници посредством приемането на България в Шенген без в допълнение закъснение ", съобщи Румен Радев.

Президентът уточни, че блокирането на страната ни за Шенгенското пространство ще има демотивиращ резултат върху чиновниците на реда, които не престават професионално да извършват служебните си отговорности.

Припомняме, че през ноември, че България е подготвена да се причисли към Шенген. на разширението на Шенгенското пространство. Друга страна, която не желае България да се причисли към Шенген е Нидерландия., че ще наложи несъгласие, тъй като България не покрива критериите за присъединение.
 Министерство на външните работи твърди: Работим по всички фронтове за участието в Шенген
Министерство на външните работи твърди: Работим по всички фронтове за участието в Шенген

Членството в Шенген до края на годината остава главен приоритет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР