Президентът Румен Радев пристигна в Португалия, където ще бъде на

...
Президентът Румен Радев пристигна в Португалия, където ще бъде на
Коментари Харесай

Посрещнаха с военни почести Румен Радев на летището в Порту, Португалия

Президентът Румен Радев дойде в Португалия, където ще бъде на публично посещаване по покана на своя португалски сътрудник Марселу Ребелу де Соуза. Около 18:00 ч. локално време българският държавен глава бе приветстван с военни почести на летището в град Порту, откъдето стартира неговата аудиенция.

Сред присъстващите на летището бяха българският дипломат в Португалия Н. Пр. Иван Найденов и португалският дипломат у нас Н. Пр. Ана Мария Рибейру да Силва.

На 12 април, вторник, Румен Радев ще бъде посрещнат от Марселу Ребелу де Соуза с гала в града, а двамата президенти ще проведат среща, след която са планувани взаимни изказвания за медиите. В първия ден от своята аудиенция българският държавен глава ще беседва и с кмета на града Руи Морейра.

На 13 април, сряда, президентът Румен Радев и ръководената от него делегация ще отпътуват за столицата Лисабон, където Радев ще беседва с министър-председателя Антониу Коща и ръководителя на Народното събрание Аугущу Сантуш Силва.

В рамките на своето посещаване Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общественост в страната. Посещения на Европейската организация за морска сигурност, основана в Лисабон, както и на Военната академия в града, също са включени в програмата на президента.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР