Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия по

...
Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия по
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия

Президентът Румен Радев дойде на публично посещаване в Чехия по покана на чешкия си сътрудник Милош Земан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Програмата му стартира във вторник, 10 май. Визитата ще продължи до 11 май.

В делегацията на българския държавен глава е министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на българския бизнес.

Президентът Радев ще организира среща на " четири очи " с чешкия си сътрудник Милош Земан. Програмата на президента планува среща и с Маркета Пекарова-Адамова, ръководител на Камарата на депутатите в Народното събрание на Чешката република, както и с министър-председателя Петър Фиала.

Президентът Румен Радев и министърът на индустрията и търговията Йозеф Сикела ще открият Чешко-български бизнес конгрес под мотото " Together We Achieve More " ( " Заедно реализираме повече " ).

Президентът Радев ще се срещне с наши сънародници, които живеят в Чехия. По публични данни българските жители, трайно пребиваващи на чешка територия, са към 17 хиляди.

Съпругата на президента, Десислава Радева, ще посети Българското учебно заведение " Петър Берон " в Прага, което е със 74-годишна история. В него се учат към 125 български деца.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР