Президентът Румен Радев пристига днес на официална визита във Виена.

...
Президентът Румен Радев пристига днес на официална визита във Виена.
Коментари Харесай

Радев на официална визита във Виена, ще говори на четири очи с австрийския президент

Президентът Румен Радев идва през днешния ден на публична аудиенция във Виена. В първия ден от визитата президентът ще се срещне с представители на българската общественост в посолството на България, а брачната половинка му Десислава Радева ще беседва с представители на българските учебни заведения. В рамките на срещата Румен Радев ще връчи почетен знак на Карл Блеха, президент на Австрийско-българското сдружение.
По-късно българската делегация ще замине за Никелсдорф, община на австрийско-унгарската граница, където ще посети изложба Хадвигер, чийто притежател Хервиг Хадвигер е изпълнителен вицепрезидент на Австрийско-българското сдружение. Българският държавен глава ще връчи почетен знак на Хервиг Хадвигер.
На идващия ден стартира формалната стратегия на визитата на Румен Радев. След формалната гала по посрещането на българския президент от неговия сътрудник Александър Ван дер Белен двамата държавни глави ще се отдръпват за диалози на четири очи. След диалозите в президентството двамата ще дадат обща конференция. След обяд програмата планува българският президент да беседва с австрийската канцлерка Бригите Бирлайн и с ръководителя на Националния съвет, долната камара на австрийския парламент, Волфганг Соботка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР