Президентът Румен Радев прие почетния гвардейски караул в присъствието на

...
Президентът Румен Радев прие почетния гвардейски караул в присъствието на
Коментари Харесай

Фандъкова: София е древен град, но с млад дух

Президентът Румен Радев одобри почетния гвардейски часовой в наличието на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, на кмета Йорданка Фандъкова, на патриарх Неофит, на ръководителя на СОС Елен Герджиков, на народни представители, общински съветници, посланици, жители.

"София е античен град, само че е град с млад дух, с доста сила и с доста мощ. И това са силата и силата на неговите хора, на всеки от вас. Защото София я пазим и променяме дружно ", сподели в приветствието си към столичани кметът Йорданка Фандъкова.

София провокира с опциите, които и основава, и дава, сподели тя и добави, че градът е общественост и няма нито пътища, нито домове без хора. В този ден желая да благодаря на напъните на всеки един от вас - за усилието да пазим, за желанието да вършим, за хъса да желаеме, сподели тя.

По-рано през днешния ден на тържествена сесия на Столичния общински съвет бяха оповестени почетните жители на София и бяха връчени почетният знак на Столичната община и значката на София.

В одобрение по случай Деня на София министърът на културата Боил Банов поздравява жителите на столицата, "които пазят своята история, ценят съвремието и творят европейското бъдеще на своя град ", оповестява пресцентърът на министерството.

Прекрасният ни град - столицата на България, за следващ път отбелязва своя специфичен ден, на който почитаме и светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов.

За мен е чест да ви поздравя с този празник, събрал историята, духа и бъдещето на София. Тук можем да се разходим по антични римски пътища, да посетим неповторими археологически монументи от доста столетия, да се включим в авангардни театрални постановки, да си купим билети за оперни спектакли на международно равнище, да се насладим на стойностни изложения и изненадващи арт изяви, показва министър Банов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР