Президентът Румен Радев поздрави възрастните хора по повод Международния им

...
Президентът Румен Радев поздрави възрастните хора по повод Международния им
Коментари Харесай

Румен Радев към възрастните хора: Дължим ви спокойни старини, в които няма място за страхове


Президентът Румен Радев поздрави възрастните хора във връзка Международния им ден, оповестиха от прессекретариата на преидентството.

"Дължим ви спокойни и почтени старини, в които няма място за страхове ", обръща се президентът към хората от третата възраст у нас.



Според президента най-ефективните ограничения, целящи равенството сред поколенията, са ориентирани към превъзмогване на страховете, свързани с остаряването - боязън от заболявания, беднотия, изолираност и самотност. Румен Радев показва, че цивилизоваността на една общественост се мери с грижите, които тя поставя за най-уязвимите – възрастните и децата. Чувството за реципрочност стартира с отговорност и почитание към близкия и чужд възрастен човек, показва президентът.

Национален осигурителен институт отбелязва Международния ден на възрастните хора със специфични приемни

Международният ден тази година ще притегли вниманието към решенията, които ще проправят път към постигането на тъждество сред поколенията. В приветствието си президентът показва, че, от една страна, равенството е отговорността на по-младите за построяването на обществена и здравна системи, които да посрещнат остаряването на своите жители ангажирано и съответно. „ От другата страна обаче стои възобновяване на обществените връзки, които построяват чувството за взаимна поддръжка “, показва президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР