Президентът Румен Радев посочи няколко проблема пред българската армия. Според

...
Президентът Румен Радев посочи няколко проблема пред българската армия. Според
Коментари Харесай

Радев говори за ротацията, за проблемите в армията и дали ще прави партия

Президентът Румен Радев уточни няколко казуса пред българската войска . Според него те са свързани с дефицит на запаси, софтуерна назадничавост, закъсняла рационализация, липса на персонален състав, прекомерно комплицирани процедури за обмисляне на отбранителните качества.

„ За страдание огромна част от проблемите, които дискутирахме и стояха пред Българската войска на предходния разбор, нашата войска и в този момент се сблъсква с тях. Вече две години покрай нас бушува война, която фрапантно промени средата за сигурност “ , означи президентът.

Според него напъните на цивилното и военното управление на Министерството на защитата да подсигуряват минимума от качества в тази комплицирана конюнктура не стигат. По думите на президента е значимо да се разбере, че националната сигурност е всеобхватна и доста комплицирана материя и тя се подсигурява освен от Министерството на защитата, а от редица значими и виновни институции. Сигурността е базова полезност в нашето общество и посредством нея ние реализираме всички останали цели, посочи Радев. Той означи, че основен детайл на тази полезност е съществуването на способна, съвременна, високотехнологична, обезпечена с квалифициран персонален състав Българска войска.

Относно идната ротация на 6 март  Радев сподели, че не може да разяснява кой ще бъде външен министър. Президентът сподели:

„ Това решение би трябвало да бъде взето от ръководещата коалиция. Но всички виждаме, че тези кавги, които текат около разпределението на властта, късат от ден на ден нишката сред ръководещите и обществото. уповавам се ръководещите да си дават сметка за това. Защото хората виждат едни препирни за постове и властови запаси, даже за това кой ще приказва на открито, само че не виждат решение на въпроси, свързани с националния интерес. “

„ Винаги, когато съм провеждал съвещания, е било с предоставяне на опция парламентарните партии да стигнат до консенсус във властта. Ще работя напълно в границите на Конституцията, тъй че да дава оптимално положителни условия на изпълнителната власт да си вземе своите решения. Създаването на една такава незаконна мрежа за влияние в правосъдната система няма по какъв начин да стане без политически подкрепи. Отстраняването на един подобен израстък и недопускането на сходни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и да се разкрият политическите зависимости. Това чака обществото ни. Това е и тест, само че и опция и за правосъдната система, и за изпълнителната власт, и за Народно събрание, да решат този случай. Дали Комисията в Народно събрание ще има волята и желанието да разкрие политическите зависимости – от това ще проличи до каква степен и Народно събрание ще желае да се ангажира с този проблем “, акцентира Радев.

Радев означи, че по време на служебните държавни управления не е имало информация за напън над министри и над службите . Президентът разяснява дали ще прави партия:

„ Да сте ме чули аз да приказвам за такава партия? Задайте въпроса на тези политически водачи, които приказват за партия „ Трети март “, и питайте какво ги тормози. Явно нарушаването на обикновени правила в некоалицията не създава резултат в интерес на обществото, по тази причина самите жители търсят някаква опция. Заявил съм, че в случай че дам доверието си на политическа мощ, ще го оповестя персонално. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР