Президентът Румен Радев посочи, че е привърженик на вдигането на

...
Президентът Румен Радев посочи, че е привърженик на вдигането на
Коментари Харесай

Румен Радев призовава правителството спокойно да си свърши работата за АЕЦ Белене

Президентът Румен Радев уточни, че е последовател на повдигането на мораториума върху градежа на АЕЦ " Белене ", което беше гласувано от Парламента.

" Виждате, че има деклариран инвеститорски интерес. Българското държавно управление има своите разновидности, има своите рационални хрумвания. Нека да го оставим, да събере необходимата  информация, да организира нужните диалози, договаряния, да направи съответните планове, тогава да ги показа и едвам тогава да съдим разумен ли е плана, безвреден ли е, преференциален ли е за България финансово. Затова приканвам държавното управление умерено да си свърши работата. "

При откриването на Националните Славейкови празници  в Трявна, които се организират под неговия патронаж, президентът разяснява и упреците, че подлага на критика единствено ръководещите, само че не и опозицията. Румен Радев отговори на думите на премиера Борисов, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е началник на президента.

" За разлика от други, аз нямам началници - нито в България, нито в чужбина. Разбира се, имам единствено един шеф. Това е българският народ, който ме е избрал и на който съм се заклел да послужвам. Критикувам там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. Ако стартира опозицията да прави това нещо, тогава ще подлагам на критика нея. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР