Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси от редица държавни глави

...
Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси от редица държавни глави
Коментари Харесай

Путин и Байдън поздравиха Румен Радев за 3 март наред с много световни лидери

Президентът Румен Радев получи приветствени адреси от редица държавни глави от целия свят във връзка честването на 144 години от Освобождението на България.
Още по темата
Поздравления за българския народ по случай Националния празник 3 март изпратиха президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън и президентът на Руската федерация Владимир Путин.

В писмото си до българския държавен глава Владимир Путин поздравява българския държавен глава с Деня на освобождението на България от османско робство и показва респект към саможертвата на българските опълченци и съветските бойци, воювали един до друг за свободата на България.

В своя приветствен адрес президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън акцентира, че страната му ще продължи да бъде хладнокръвен сътрудник в отстояването на господство на закона, укрепването на демократичните институции, битката с корупцията и просперитета на българските жители.

Поздравителни адреси изпратиха още президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, президентът на Китайската национална република Си Дзинпин, императорът на Япония Нарухито, кралят на Испания Фелипе VI, кралят на белгийците Филип, президентът на Словения Борут Пахор, президентът на Република Ирландия Майкъл Хигинс, федералният президент на Конфедерация Швейцария Игнацио Касис, президентът на Естония Алар Карис, президентът на Република Финландия Саули Нийнистьо, президентът на Република Малта Джордж Вела, президентът на Държавата Израел Ицхак Херцог, президентът на Палестина Махмуд Аббас, президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси, кралят на Мароко Мохамед VI, президентът на Социалистическа република Виетнам Нгуен Суан Фук, президентът на Република Сингапур Халима Якоб и доста други държавни водачи и представители на интернационалните организации.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските жители и показва вяра, че във време, изпълнено с провокации, съдействието, скрепено с доверие сред двете страни, ще продължи. " Заедно, като европейци и другари, ние ще се оправим сполучливо с провокациите ", декларира немският държавен глава.

По случай българския народен празник кралица Елизабет II насочва най-хубави пожелания към българския народ. " Надявам се с превъзмогването на световните здравни провокации дружно, с увереност и неотстъпчивост, да предстоят по-добри времена в бъдеще ", се споделя в адреса на кралицата на Обединеното кралство.

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин пожелава разцвет на България и мир и благополучие на българския народ. Китайският държавен глава показва убеденост, че обичайното другарство и стратегическото партньорство сред двете страни ще продължат да се развиват за благополучието на двата народа.

Сърдечни поздравления и откровени благопожелания за благополучие и разцвет на българския народ показва в приветствения си адрес императорът на Япония Нарухито .

От името на испанския народ, на държавното управление и от свое име Кралят на Испания Фелипе VI пожелава " персонални триумфи, мир и разцвет на скъпия български народ ".

Пожелания за здраве и благополучие към президента и българския народ по случай националния празник насочва Кралят на белгийците Филип . В приветствения си адрес той показва желанието си за продължение на работата по подсилване на връзките на другарство и съдействие, които сплотяват България и Белгия.

Президентът на Словения Борут Пахор показва в приветствения си адрес до българския държавен глава, че двете страни означават 30 години от установяването на дипломатически връзки. " Убеден съм, че ще продължим да ускоряваме партньорството си. Сътрудничеството сред европейските сътрудници е извънредно значимо предвид на провокации, с които се срещаме ", отбелязва словенският държавен глава.

" Нека бъдещето донесе мир, благоденствие и благополучие на народа на Република България ", написа до българския държавен глава президентът на Ирландия Майкъл Хигинс .

Федералният президент на Конфедерация Швейцария Игнацио Касис показва в своя приветствен адрес, че положителните връзки сред България и Швейцария са учредени на взаимно доверие и могат да допринесат за взаимното справяне с световните провокации.

Президентът на Държавата Израел Ицхак Херцог откроява мощното другарство сред България и Израел. " Ние, израелците, сме извънредно горди от специфичната връзка сред нашите два народа. Винаги ще помним куража и човечността, демонстрирани от българския народ по време на Втората международна война, с помощта на които еврейската общественост в България беше избавена ", показва президентът на Израел.

Президентът на Палестина Махмуд Аббас пожелава на България и българския народ прогрес и благополучие, като акцентира, че двустранните връзки сред двете страни, учредени на другарство и съдействие, са мотив за горделивост.

В поздравленията по случай празника президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев откроява динамичността в развиването на връзките сред България и Азербайджан, като показва задоволство от разширението на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в региона на енергетиката.

Кралят на Мароко Мохамед VI пожелава на президента и българския народ здраве, благополучие и разцвет, като показва убеденост, че двете страни ще продължат да работят за още по-ползотворни двустранни връзки.

В приветствения си адрес президентът на Социалистическа република Виетнам Нгуен Суан Фук пожелава благополучие на българския народ и показва убеденост, че обичайните другарски връзки сред двете страни ще продължат да се укрепват и развиват.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР