Президентът Румен Радев похвали усилията на правителството и куража му

...
Президентът Румен Радев похвали усилията на правителството и куража му
Коментари Харесай

Президентът похвали работата на председателството за Западните Балкани

Президентът Румен Радев похвали напъните на държавното управление и куража му за отстояване на целта за европерспективата на страните от Западните Балкани на конференция на комисиите по европейските въпроси на парламентите на страните от Европейския съюз.

" На първо място Българското държавно управление създаде точните цели за своето председателство. Да вземем да вземем за пример Западните Балкани. Всички ние сме съгласни, че не можем да приказваме за просперираща и постоянна Европа, без да подсигуряваме сигурността и стабилността на Западните Балкани. Ако не дадем европейска вероятност на Западните Балкани, рано или късно те ще дадат балканска вероятност на Европа. Българското държавно управление сподели кураж като избра доста сложна тематика, районът е доста нежен, няма гаранция за триумф изобщо, само че някой би трябвало да поеме отговорността и да уточни проблемите и да предприеме дейности ", сподели Румен Радев, представен от БНР.

Преди две седмици президентът не оценяваше толкоз положително българското председателство на Европейски Съюз. В изявление за Българска телеграфна агенция Радев сподели тогава, че страните от Западните Балкани не са получили ясна вероятност за присъединение, само че за сметка на това вниманието е било ориентирано към фотосесия от посрещания, изпращания, какъв брой европейски водачи ще седнат на една маса и доста значимо по какъв начин тъкмо ще се ръкуват, и което се трансформира надали не в главен аршин за триумфа на председателството.

" Българската страна способства интензивно за реализиране на задачите, набелязани в програмата на триото Естония, България, Австрия. Българското председателство съумя да сложи главен акцент и да върне вниманието върху интеграцията на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз. В този подтекст разширението на Съюза остава основна политика, като основната цел е запазването на сигурността и просперитета на европейския континент ", сподели през днешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която откри форума. Тя изрази вяра, че постигнатата поддръжка в националните парламенти и от Европейския парламент за процеса за разширение ще бъде съответно отразена от европейските държавни управления и на идния Съвет на Европейския съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР