Президентът Румен Радев похвали назначеното от него служебно правителство за

...
Президентът Румен Радев похвали назначеното от него служебно правителство за
Коментари Харесай

Радев похвали служебното правителство за справянето с COVID-19

Президентът Румен Радев похвали назначеното от него служебно държавно управление за оправянето с четвъртата вълна на COVID-19 пандемията от Брюксел, където е за среща на върха на Европейски Съюз, една от главните тематики, на която е епидемиологичната обстановка в Европа.

" България съумя да пречупи пандемията, без да затваря страната, което щеше да има пагубни последствия върху стопанската система, обществения живот, образованието ", съобщи Радев, като уточни, че това би трябвало да се употребява за подсилване на здравната система по време на отстъплението на заболяването.

Все отново Радев призна, че България остава последна по имунизации против COVID-19, което съгласно него е мотив " надълбоко да се замислим ". Той обаче категорично уточни, че това не е пропуск на служебното държавно управление, което " сътвори всички условия, който желае, да може да се имунизира ".

Българските управляващи бяха неведнъж подложени на критика от европейските си сътрудници за неналичието на акция, която да форсира имунизацията и двете служебни държавни управления не проведоха такава макар настояванията от Брюксел. Една година след появяването на имунизациите към момента едвам 26.6% от българите са изцяло имунизирани против COVID-19, а 2.5% са с сложени усилващи дози. Европейските водачи, в това число българският министър председател Бойко Борисов, се ангажираха при започване на годината с постигането на 70% имунизирано пълнолетно население до септември.

По данни на европейската здравна организация сега 67.3% от цялото население на Европейски Съюз и Европейската икономическа зона е изцяло имунизирано. След появяването на новия вид Омикрон Европейската комисия неколкократно прикани за ускорение на имунизацията и за образуване на имунизационни акции за слагане на усилващи дози ваксини на пълнолетното население.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР