Президентът Румен Радев отново показва, че оставя интереса на българите

...
Президентът Румен Радев отново показва, че оставя интереса на българите
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Радев не се грижи за българския интерес, а за този на Русия и „Газпром“

Президентът Румен Радев още веднъж демонстрира, че оставя интереса на българите на назад във времето за сметка на този на Русия и „ Газпром “ , по същия метод, по който го правеше и с „ Лукойл “ .

Това мнение изрази депутатът от „ Продължаваме промняата-Демократична България “/ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев , който атакува остро държавния основна посредством коментар във Фейсбук.

Народният представител даже назова Радев „ човек от друга ера “ и „ путински троянски кон “ поради мнението му по отношение на новата такса за пренос на съветски газ през България. Публикуваме цялостния текст на коментара му без редакторска интервенция

„ Президентът Радев се е загрижил, че с новата такса за пренос на съветски газ през България от 20 лева./мВтч ще банкрутира „ Булгартрансгаз “ и ще пострадат връзките ни със Сърбия и Унгария. Радев комфортно пропуща обстоятелството, че таксата ще се заплаща от „ Газпром “, а не от неговите клиенти.

И Сърбия и Унгария купуват газ от „ Газпром “ на закрепена цена от входни точки на личните си граници, като превозването и всички разноски до там са грижа на съветската компания и сходна такса не оказва никакво въздействие върху крайната цена. За България тази такса значи към 2 милиарда лева спомагателен доход в бюджета.

Както с „ Лукойл “ и в този момент Радев се грижи не за българския, а за съветския интерес – този на „ Газпром “. Вместо в дейностите му да се вижда синергия с тези на българското държавно управление, Радев пробва още веднъж да обслужва Путин и да поставя грижи за приходите в съветския бюджет.

С „ Лукойл “ Радев отбрани още веднъж съветския интерес, позволявайки на компанията да не заплати над 2 милиарда лева налози в страната ни, пари, които заредиха военния бюджет на Путин.

Радев от ден на ден се държи не просто като проводник на съветските ползи в България, само че като сътрудник на Путин, който обслужва кремълските стремежи. А това с изключение на, че генерира неустановеност, провокира състрадание в НАТО и Европейски Съюз, коства на страната ни милиарди всяка година.

Няма да му се получи на путинския троянски кон в България Радев да саботира всичко, което ни откъсва от путинова Русия – от промяната в службите, през диверсификацията на нуклеарното гориво, съветските газ и нефт, градежа на Белене, та чак до запазването на остарялото ни руско въоръжение.

Радев е човек от друга ера. Епоха, в която се прекланяха главички пред руския водач и заветите се изпълняваха покорно. Време е да помислим за българския народен интерес и да бъдем страна самостоятелна от непознато въздействие, изключително от помешчик като Путин. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР