Президентът Румен Радев отложи връчването на първия проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев отложи връчването на първия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Радев отложи връчването на мандата за понеделник

Президентът Румен Радев отсрочи връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Вместо в петък, това ще се случи в понеделник – 18 март. Радев се аргументира с това, че в миг като този политическите пристрастености не са уместни.

„ В тези дни на всеобщо примирение и поклонение пред паметта на патриарх Неофит политическите пристрастености са неуместни. Затова отсрочвам връчването на мандата за сформиране на държавно управление за понеделник от 12 часа ”, разгласи президентът.

„ Кончината на патриарх Неофит е огромна загуба за Българската православна черква и за целия български народ. Със своето безрезервно духовно служение на Бога и православието патриарх Неофит се утвърди като поддръжник на нашата нация и страна. Вечна и блажена да бъде неговата памет. Ще го запомня като човек и патриарх, който ни учеше на примирение и мъдрост “ сподели още президентът.

Днес Министерският съвет ще вземе решение, с което ще разгласи 15 март (петък) и 16 март (събота) за Дни на народен печал за отдаване на респект към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Погребението на патриарха ще бъде в събота в храм „ Света Неделя “ в София.

„ На 15 март в 09:00 ч. тленните остатъци на блаженопочиналия български Патриарх и Софийски митрополит Неофит ще бъдат изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ”. На 16 март в 09:30 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия, а опелото на блаженопочиналия Патриарх ще стартира след края на Светата заупокойна литургия, след което с шествие тялото на Българския патриарх ще бъде отнесено към Митрополитската катедрала Св. Неделя, където ще бъде положен за безконечни времена “, съобщи Старозагорският митрополит Киприан след днешното съвещание на Светия синод.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР