Президентът Румен Радев откри българо-йордански бизнес форум в столицата на

...
Президентът Румен Радев откри българо-йордански бизнес форум в столицата на
Коментари Харесай

Президентът Радев откри българо-йордански бизнес форум в Аман

Президентът Румен Радев откри българо-йордански бизнес конгрес в столицата на близкоизточната страна Аман. Събитието се състоя в Аманската комерсиална камара. И в него присъединяване взеха десетки представители на български и йордански компании в областта на отбранителната промишленост, електрониката, хранително-вкусовата индустрия и други.

И резултатите не закъсняха - в границите на форума българска компания контракти експорт на 500 тона тютюн за Йордания, подписани бяха Меморандуми за съдействие от Хасковската търговско-промишлена палата с Аманската комерсиална камара и с Бизнес асоциацията " Европа-Йордания ". Беше контрактуван Меморандум за съдействие сред " София Тех Парк " и научноизследователския център SESAME в Йордания.

Държавният глава акцентира пред участниците във форума, че България може да даде отлична опция за достъп на йордански компании до европейския пазар, а страната ни преглежда Йордания като перспективен сътрудник за разширение на българския експорт към района на Близкия изток.

" България има разнообразни активи като индустриална база и e портал за йорданските артикули към Европейския съюз. И то освен, тъй като сме част от голям пазар с повече от 500 милиона консуматори. За това способстват и подобренията в информационната и транспортната ни инфраструктура. Разполагаме с доста удобен данъчен и капиталов режим, което ни прави привлекателна и конкурентна капиталова дестинация в Европа. Бих желал да ви уверя, че сме подготвени да подкрепим нови бизнес начинания, както и разширението на йорданското бизнес наличие в България ", разгласи президентът.

" Доверието и взаимното почитание освен на политическо равнище, само че и сред представителите на бизнеса от България и Йордания, са вложения в последващото разширение на двустранния стопански продан ", съобщи още Румен Радев.

По думите му одобряването на Кралство Йордания като районен фактор на непоклатимост се цени високо както от България, по този начин и от държавите-членки на Европейския съюз.

Като евентуални сфери за поощряване на взаимните вложения и основаването на смесени предприятия президентът открои, отбранителната промишленост, енергетиката, осведомителните технологии, електрониката и  хранително-вкусовата индустрия.

По-рано президентът Румен Радев организира среща с ръководителя на Аманската комерсиална камара сенатор Исса Мурад, с ръководителя на Аманската индустриална камара Фати Ал-Джагбер, президента на Бизнес асоциация „ Европа-Йордания “ Джамал Фариз, на която бяха разисквани вероятностите за разширение на комерсиалния и капиталов продан.

По-късно през днешния ден следва среща в кралския замък сред президента Румен Радев и брачната половинка му Десислава с крал Абдула II и кралица Рания.

Снимка: пресцентър, президентство
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР