Президентът Румен Радев отхвърли искането на транспортния министър Николай Събев

...
Президентът Румен Радев отхвърли искането на транспортния министър Николай Събев
Коментари Харесай

Президентът: Не е работа на министри да дават оценка на работата на НСО

Президентът Румен Радев отхвърли настояването на транспортния министър Николай Събев за оставка на шефа на Националната работа за защита поради обстрелването на премиера Кирил Петков на Шипка на 3 март. Президентът подсети, че промените в НСО не са в полето на един министър.

" Не е работа на министри да дават оценка на работата на НСО ", съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след визитата си в института по роботика в Българска академия на науките.

" Работата на министрите е да се борят дейно с тежката икономическа и обществена рецесия, да основават условия за резистентен стопански напредък, който всички българи чакат ", добави той.

Румен Радев застана твърдо зад НСО.

" Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разсъдък. Не е работа на НСО и ДАНС да ловят сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят. Това и направиха ", акцентира президентът. Видеа в обществената мрежа, публикувани след празника, свидетелстват, че ръководителят на защитата предизвестява министър-председателя, че не е рационално да се качва по стълбите до паметника. Премиерът обаче не го прави.

" Надявам се, че тази офанзива към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Знаем, че допреди година това беше процедура в работата със службите и мощно се надявам ръководещите да не потеглят по този отритнат от обществото път. Разбира се, че няма да желая оставки ", сподели още президентът.

Той уточни, че в петък е инициирал среща с министър-председателя, отраслови министри и институции, като на нея са били оценени положението и готовността на Системата за ръководство на рецесии.

" Очаквам от отрасловите министри, институции и законодатели енергични ограничения за основаване на Единна национална система за ръководство на рецесии, за прекосяване от реактивен към самодеен метод при ръководството на рецесиите и осъществяването на всички тези неотложни ограничения, които набелязахме на срещата ", уточни Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР