Президентът Румен Радев отдаде почит пред геройския подвиг на капитан

...
Президентът Румен Радев отдаде почит пред геройския подвиг на капитан
Коментари Харесай

Радев: Подвигът на Списаревски трябва да стряска всеки, който търгува със суверенитета на България

Президентът Румен Радев отдаде респект пред геройския героизъм на капитан Димитър Списаревски.

Преди 80 години – на 20 декември 1943 година, по време на американските бомбардировки над София летецът намира гибелта си, защитавайки небето над града и жителите на столицата.

Церемонията се състоя пред паметника на капитан Димитър Списаревски в ж.к. „ Дружба “ 1 в София. В нея участваха още министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адм. Емил Ефтимов.

" Ценим подвига на всеки български боец, отдал живота си за България. Капитан Димитър Списаревски е отличен образец за това. Неговата история и героизъм ни дават самочувствие да се гордеем, че сме българи и можем да се сраняваме с най-хубавите военновъздушни сили. Поклон пред паметта му ", разгласи министър Тагарев.

Държавният глава одобри строя на почетния часовой и произнесе слово. " Искам да благодаря на министъра на защитата за тази самодейност. Името на България би трябвало да седи най-виоско и да свети като слънце за нас. Колко би трябвало да си самоуверен, с цел да забиеш самолета си в летящата цитадела и да сложиш самичък завършек на живота си. Всичко това би трябвало да е образец за днешните дни на безразличие и политическа отпадналост. Тези думи би трябвало да стряскат всеки, който търгува с политическия суверенитет на България. Капитан Списаревски продължава да лети. Всеки водач излага живота си на риск, с цел да отбрани България, а днешните политици доста постоянно залагат България в името на своя персонален разцвет. Поклон пред паметта на капитан Списаревски ", разгласи Румен Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР