Президентът Румен Радев определи като внезапно хрумване без никакви разчети

...
Президентът Румен Радев определи като внезапно хрумване без никакви разчети
Коментари Харесай

Радев за таксата за транзит на руски газ: Внезапно хрумване без никакви разчети

Президентът Румен Радев дефинира като " ненадейно скимване без никакви планове " въведената на 13 октомври от България такса от 20 лева на мегаватчас за транзитирания през страната съветски газ, който се доставя на Унгария, Сърбия и Северна Македония. След гласуването си на локалните избори в София президентът разгласи, че сходни дейности водят до неустановеност и безпорядък.

Радев сезира Конституционния съд за смяната в законодателството. Това пък докара до реакция на финансовия министър Асен Василев, който съобщи, че президентът не се държи като бранител на националния интерес, а пази този на " Газпром ".

" Дори видимо най-благородната самодейност не може да оправдае погазването на Конституцията и на контракта за действие на Европейски Съюз. Такива неочаквани хрумвания без никакви планове водят до неустановеност и безпорядък, до нашата изолираност в европейското семейство, отклоняват ни и ни отдалечават от европейските правила и правила. Поставят и под огромна опасност структуроопределящо сдружение като " Булгартрансгаз " и ние сме длъжни да го защитим ", сподели Радев.

Още откакто се разбра за таксата, президентът разгласи, че въвеждането ѝ ще докара до банкрута на " Булгартрансгаз ".

От таксата се оплакаха Унгария и Сърбия, като упрекнаха България във враждебни дейности и подкопаване на енергийната им сигурност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР