Президентът Румен Радев определи френското предложение за вдигане на ветото

...
Президентът Румен Радев определи френското предложение за вдигане на ветото
Коментари Харесай

Румен Радев към Кирил Петков за РСМ: Той не е куриер, а премиер

Президентът Румен Радев дефинира френското предложение за повдигане на ветото за Северна Македония като стъпка в вярната посока. Въпросният документ бе импортиран в Народното събрание през вчерашния ден и е направен от Франция, която в края на месеца завършна председателството си на Европейски Съюз и на заключителната среща на върха разширението на Съюза ще е тематика - поради Скопие, Тирана и предлагането за предоставяне на статут на Украйна.

Според президента вписването на българите в преамбюла на македонската конституция е позитивно, само че незадоволително, като има и още проблеми, които би трябвало да се решат. Румен Радев разкритикува министър-председателя Кирил Петков за това, че не е заел позиция по тематиката и не е изработил българско предложение за Северна Македония, а внася френско: " Той не е пощальон, а министър председател. "

Радев разясни и какво е имал поради, когато сподели, че в Народното събрание се " купуват депутати ": " Още от антични времена търговията е освен с парични средства и би трябвало да си политик със стаж, с цел да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Тъкмо тази социопатия е повода за разрива сред българския народ и политическата класа "

На апела на Кирил Петков президентът да " се върне още веднъж при народа " и да " застане от вярната страна на историята ", Радев също отговори с рецензии.

" Борбата с корупцията е правосъдна промяна, която спря. Хората, с които водихме дружно битката с корупцията и беззаконието, доста от тях са отвън Народното събрание. Постът на министър-председателя концентрира в себе си огромна власт. Ако има проблем с доверието, той не се взема решение на улицата, а с управнически решения и дейности. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР