Президентът Румен Радев очаква официален отговор - съгласие или отказ

...
Президентът Румен Радев очаква официален отговор - съгласие или отказ
Коментари Харесай

Президентът се среща с още петима потенциални кандидати за премиер

Президентът Румен Радев чака формален отговор - единодушие или отвод от още петима евентуални претенденти от " домовата книга " за длъжностен министър председател, с които ще организира срещи през днешния ден.
Прочетете още
Това са тримата подуправители на Българска народна банка - Андрей Гюров, Петър Чобанов и Радослав Миленков, двамата заместник-председатели на Сметната палата - Горица Грънчарова - Кожарева и Тошко Тодоров.

Шести в листата е омбудсманът. Диана Ковачева обаче няма по какъв начин да бъде назначена за длъжностен министър-председател, защото в средата на април поема поста арбитър в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

След консултациите с евентуалните претенденти президентът би трябвало да разгласи избора си и да издаде декрет за назначението на длъжностен министър председател, а той да предложи на президента състав на длъжностен кабинет.

След това Румен Радев би трябвало да организира политически съвещания с шестте парламентарни партии, с цел да се вземе дефинитивно решение за назначението на служебното държавно управление. От това зависи и по кое време ще са изборите за нов парламент.

Процедурата към назначението на длъжностен министър-председател стартира през вчерашния ден, откакто беше върнат и последният трети мандат за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание. Държавният глава стартира съвещания с евентуалните претенденти за служебни министър председатели и през вчерашния ден беседва поотделно с трима от тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР