Президентът Румен Радев обяви в петък, че ще проведе поредица

...
Президентът Румен Радев обяви в петък, че ще проведе поредица
Коментари Харесай

Президентът започва срещи за избора на нов главен прокурор

Президентът Румен Радев разгласи в петък, че ще организира поредност от срещи с представители на правосъдната власт, изпълнителната власт и публични организации по отношение на критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор, оповестиха от " Дондуков " 2.

Първата среща е в понеделник със Сотир Цацаров, чийто седемгодишен мандат като основен прокурор изтича през януари идната година. Предстоят срещи с ръководителите на висшите съдилища - Лозан Панов и Георги Чолаков.

Очаква се срещите да продължат в границите на идващите два месеца, а задачата е да се проучат публичните упования към идващия основен прокурор, обясниха от президентството.

Процедурата за избор на нов основен прокурор може да стартира най-рано в средата на юли. Най-късната опция за Висшия правосъден съвет да открие процедурата е при започване на септември.

Кандидати могат да оферират министърът на правораздаването и прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). Номинираните би трябвало да показват идея за работата си и биват изслушвани от съвета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР