Президентът Румен Радев обеща помощ по въздух за Трилистник и

...
Президентът Румен Радев обеща помощ по въздух за Трилистник и
Коментари Харесай

Радев обеща помощ по въздух за наводнените села по поречието на Стряма

Президентът Румен Радев даде обещание помощ по въздух за Трилистник и останалите наводнени села по поречието на Стряма, които бяха залети този заран, съобщи БНР. Той посети потърпевшото село, което е под вода, залети са ниви, къщи, улици:

" Най-важното сега е, тъй като селото е откъснато от две страни, да забележим дали няма хора в риск. Затова по-късно ще бъде вдигнат хеликоптер на Военновъздушни сили да се направи оглед, с цел да сме сигурни, че няма хора, които бедстват. И, в случай че има такива, да им се помогне. Другото след това ".

Заедно с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на земеделието Явор Гечев на хората бе обещана помощ и незабавно привикване на комисията  за  бедствия, която да оцени вредите. 

Още от сутринта десетки хора от Трилистник бяха евакуирани от домовете си. Пред Радио Пловдив те споделиха, че  не знаят какво се случва с имуществото им и какви са провалите, тъй като нямат достъп до къщите си. По думите им два дни не е валяло и бедствието е донесено от придошлата вода на реката.

Кметът Димитър Иванов допусна, че може да има скъсани насипи на язовири.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР