Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев.

...
Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев.
Коментари Харесай

Борисов настоява президентът да смени незабавно вътрешния министър

Президентът Румен Радев неотложно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев. Това изиска водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който разяснява стрелбата край Елхово, при която почина граничен служител на реда.

„ Преди две години сходни вести бяха освен невъзможни, преди две години това в никакъв случай не можеше да се случи. Преди две години България имаше нула миграция ”, заключи той.

Борисов добави, че има информация от турска страна за подадени сигнали, че „ техните каналджии стават все по-нагли ”.

„ Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи, което към този момент две години бездейства. Изключително слаби. Убеден съм, че Радев неотложно би трябвало да смени Демерджиев. Всички смени в „ Гранична полиция ” ги направи Демерджиев ”, изясни той.

„ Вместо да обикаля като предшественика си и да се занимава, с каквото не му е работата, директните му задължения към границата - 0 справяне, полицейска кръв по улиците, произшествия с служители на реда, дрогирани служители на реда. Герои с „ чадъри ” над тях ”, подлага на критика още Борисов силовия министър.

Според водача на ГЕРБ би трябвало да има оставки в Министерство на вътрешните работи. „ Навсякъде е цялостно с мигранти. Балканският път се върна в България. И със Сърбия ще вършат ограда, ще ни градят като маймуни. Заради Демерджиев и компания. И да няма оставка - това е безсрамие ”, добави той.

Борисов изясни, че няма да предложи на президента кой да заеме поста на Демерджиев. Допълни обаче: „ На негово място щях да взема оставката му незабавно ”, безапелационен е водачът на ГЕРБ, съгласно който би трябвало да бъде понесена политическа отговорност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР