Президентът Румен Радев назначи официално доскорошния заместник-началника на Националната служба

...
Президентът Румен Радев назначи официално доскорошния заместник-началника на Националната служба
Коментари Харесай

Президентът поиска от новия началник на НСО реформиране и модернизиране на службата

Президентът Румен Радев назначи публично досегашния заместник-началника на Националната работа за защита и краткотрайно изпълняващ длъжността шеф за непрекъснат началник на службата Емил Тонев. Преди това той беше създаден в чин " бригаден военачалник ".

Емил Тонев замества на поста бригаден военачалник Красимир Станчев. Той подаде оставка, откакто тя му беше поискана както от президента, на чието послушание е НСО, по този начин и от премиера и няколко политически партии.
Поводът бяха серия от кавги, в които службата беше забъркана. Първо държавни охранители се държаха жестоко с водача на " Да България " Христо Иванов при опита му да слезе на плаж до така наречен летни сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Впоследствие началникът на НСО изиска от Министерство на вътрешните работи и армията подпомагане за ограничение на достъпа до региона.

От години стои и въпросът с защитата от НСО на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и Ахмед Доган. Докато за следващ път се търсеше вид за свалянето й, двамата сами желаеха това да бъде направено. Всеки от тези проблеми се използваше и за добиване на дивиденти в конфликта правителство-президент.
Новият шеф на НСО е роден през 1970 година в Хасково. Работи в службата от 2004 година. Става заместник-началник на Националната работа за защита през 2016 година През 2018 година приключва стратегически курс с подготовка " Изпълнение на управителни длъжности в системата за национална сигурност и защита ".

Президентът Румен Радев пожела на Тонев воля и сили за реформиране и модернизиране на НСО. Държавният глава дефинира назначението като изцяло закономерно и като подобаващ стадий в професионалното развиване на новия бригаден военачалник.

" Поемате службата във значим и кондензиран с редица провокации миг. Но съм уверен, че поради професионалната ви подготвеност, насъбрания през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества ще се справите сполучливо с значимите и виновни задания, които стоят пред Националната работа за защита ", сподели президентът на новоназначения шеф на НСО.

Той добави, че упованията към бригаден военачалник Тонев са огромни, и изрази вяра, че той ще бъде " кардинален, съдбоносен и безрезервен " в осъществяването на своята задача.

" Надявам се с опита си - професионален и житейски - да оправдая гласуваното ми доверие. Предизвикателствата пред НСО са в действителност доста огромни - непрекъснат дефицит на средства, текучество на готови фрагменти, законови промени. Въпреки това Националната работа за защита извършва с чест и с достолепие избраните от закона задания ", съобщи бр. ген. Емил Тонев, откакто получи пагоните си от президента.

Началникът на НСО акцентира, че ще се опре напълно върху професионалния опит на управителния състав на службата, само че ще разчита и на лоялността и високите морални качества на всеки един редовите чиновници.
" Само с работа в екип можем да се оправим с провокациите. Трябва да бъдем по-подготвени и да издигнем и запазим високо равнището на НСО ", сподели още бригаден военачалник Емил Тонев и изрази признателност на президента и на неговия екип за оказаната му висока чест.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР