Президентът Румен Радев назначава служебно правителство от 2 август 2022

...
Президентът Румен Радев назначава служебно правителство от 2 август 2022
Коментари Харесай

Кой е Явор Илиев Гечев - служебен министър на земеделието

Президентът Румен Радев назначава служебно държавно управление от 2 август 2022 година За длъжностен министър на земеделието е назначен Явор Илиев Гечев.

Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.

През 2001 година приключва Аграрен университет Пловдив. Магистър е по “Растителна защита”. Има няколко специализации – професионални квалификации по “Управленски умения”, “Политически мениджмънт”, “Публични политики” и “Политически мениджмънт” в Нов български университет, Българско учебно заведение за политика и Съвета на Европа /Страсбург/.

Първите години от професионалната му биография са на аграрни производител. След това стартира да натрупа сериозен професионален опит в Държавен фонд „ Земеделие “, стартира като специалист и стига до поста началник на Регионална разплащателна организация – Пловдив.

От 2013 година е народен представител в 42-ото Народно заседание. През същата година е назначен за заместник-министър на земеделието и храните.

Явор Гечев е третият ръководител на Национален съюз на земеделските кооперации в България. Избран е на този пост на 28 юни 2016 година и го заема до май 2021 година, когато е поканен и след това заема още веднъж поста на заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР