Президентът Румен Радев кани днес кандидата на Продължаваме промяната -

...
Президентът Румен Радев кани днес кандидата на Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Президентът Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство днес

Президентът Румен Радев кани през днешния ден претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България " за министър-председател, с цел да получи изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Втората политическа мощ получи поканата по-малко от 24 часа преди избрания час - 17 часа, в миг, в който договарянията й за ръководещо болшинство с ГЕРБ Очаква се Николай Денков, претрупан с тях, да одобри мандата, за осъществяването на който ще има седемдневен период.
 Денков и Габриел не престават да се чуват по телефона Денков и Габриел не престават да се чуват по телефона
Формулата, която втората политическа мощ пробва да контракти, е за съвсем напълно експертно държавно управление с вицепремиер от ГЕРБ и ротация на премиера след девет месеца. Партията на Бойко Борисов предлага за поста досегашния еврокомисар Мария Габриел, която преди седмица върна несбъднат първия мандат, до момента в който сделките за втория към този момент течаха.

Пред реализацията на този план, който предишния понеделник изглеждаше изцяло изпълним, обаче породиха спънки откакто народен представител от " Продължаваме промяната ", изработен без знанието на останалите участници. Неформалното говорене вътре в партията възмути останалите политически сили, които през уикенда интензивно подлагаха на критика и даже заклеймяваха партията на Кирил Петков и Асен Василев за национално изменничество, нарушение на демократичните правила, авторитаризъм, тъпчене на законите.
 Иван Костов уточни груба политическа неточност и прикани втората мощ бързо да свие вредите Иван Костов уточни груба политическа неточност и прикани втората мощ бързо да свие вредите
ГЕРБ и към този момент предлага корекции в до момента контрактуваното като концепциите на партията на Бойко Борисов са Мария Габриел, а не Николай Денков да одобри мандата, министрите да са по-скоро специалисти, а не политически фигури, както до момента се допускаше, а съставът " да дава отговор на политическото посланичество " на обособените партии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР