Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова приеха в сградата

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова приеха в сградата
Коментари Харесай

Радев награди деца от ромската общност и мечтата им за образование

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова одобриха в постройката на Президентството спечелилите от Националния училищен конкурс " Имам една фантазия - да учим и живеем дружно ". Наградите бяха връчени на деца от ромската общественост във връзка 8 април - Международния ден на ромите.

Радев в къс коментар към децата и техните родители сподели, че награждаването " е следващото удостоверение за волята на президентската институция да поддържа опцията за пълноценна реализация на всички български жители посредством обезпечаване на положително обучение, обществена интеграция, благоприятни условия за труд за всички млади и интелигентни хора ". Държавният глава означи, че тактиката за развиване на ромите е дълготрайна и би трябвало ромската общественост да има опция за достъп до качествено обучение и опазване на здравето.
 С европроект оказват помощ на роми да учат висше обучение
С европроект оказват помощ на роми да учат висше обучение

Крайният период за подаване на документите е 17,30 часа на 05 април 2022

И през втория си мандат президентът даде обещание поддръжка за организацията " Амалипе " в работата й и усилието да работи за повишение на просветителния развой при ромските деца. В умозаключение Радев пожела да следват пътя, честити празника и връчи грамотите на наградените.

Вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че празникът има 10-годишна традиция и вижда труд, упоритост и обич към децата . Тя назова децата - посланици и подчертава на най-важната за нея дума " дружно " в свят, в който хората по-често са разграничени. Йотова разгласи, че плановете ще не престават да се извършват и следва доста работа. В умозаключение благодари на родителите на децата.
 Френски съд осъди наши роми за трафик на хора за милостиня
Френски съд осъди наши роми за трафик на хора за милостиня

На пет ромски семейства са подмамвали жертвите си

Отличия в разнообразни възрастови групи ще бъдат връчени в категории " Есе ", " Видео материал " и " Изображение ". Организатор на състезанието е Центърът за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе ".

На церемонията стана ясно, че в страната ни има 198 учебни заведения, в които се образоват деца от ромската общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР