Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха днес на

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха днес на
Коментари Харесай

Румен Радев посрещна в Президентството ученици от Калофер

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха през днешния ден на „ Дондуков “ 2 възпитаници от калоферското Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ .

Децата и техните учители показаха неговата история и стратегия , отдадена на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий и делото на Христо Ботев.
 
„ Безкрайно радостни сме, че през днешния ден посрещаме възпитаници, които наред с триумфите си на олимпиади и надпревари, носят духа на Христо Ботев в сърцата си “, съобщи в приветствието си към гостите президентът. 

Президентът поздрави учебното управление, че възпитава децата с концепциите и веруюто за независимост, правдивост и грамотност на огромния български бунтовник. „ Това е методът да поддържаме жива връзката с нашите герои, с предишното, с техния дух “, съобщи Румен Радев. В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий , на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май, президентът пожела на учениците и учителите триумфи и здраве.
 Президентство, пресцентър

 Президентство, пресцентър
„ Във вашата кръв тече кръвта на българските революционери, на българските герои . Бъдете почтени за тях, пазете тяхната памет, предавайте я и вие на вашите деца “, обърна се към учениците от Калофер вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрече признателност на преподавателите за това, че пазят искриците и духовността на градчетата от Подбалкана, станали средища на националноосвободителното придвижване, с цел да има през днешния ден модерна България.
 
„ Посещението си при вас посвещаваме в памет на светите братя Кирил и Методий и непостижимата смелост на Христо Ботев “ , подчертаха възпитаниците на СУ „ Христо Ботев “.
 Президентство, пресцентър
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР