Президентът Румен Радев и ръководството на национално представителните работодателски организации

...
Президентът Румен Радев и ръководството на национално представителните работодателски организации
Коментари Харесай

Радев обеща на работодателите да говори с Кирил Петков за цената на тока

Президентът Румен Радев и управлението на национално представителните работодателски организации в страната направиха незабавна среща. Поводът - високата цена на тока за промишлеността. Работодателите не са удовлетворени и от прелюдия таван на финансовата помощ.

" Ако се стигне до заслужено компенсиране, ние имаме златен късмет да се включим в това пренареждане и съкращаване на веригите на доставки. Тогава биха се получили двуцифрени растежи, както на продажбите, по този начин и на работните заплати. Би се лимитирала и инфлацията при едно заслужено компенсиране на високите цени за предприятията ", съобщи ръководителят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев.

Румен Радев се среща с работодателите поради цените на тока
Борисов за срещата на бизнеса при Радев: Да не сме президентска република към този момент?
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Делян Добрев дават брифинг пред медиите поради " спекулацията с тока и природния газ "...
Прочети повече
Работодателите показаха, че са създали градивна среща с президента, а той от своя страна е заречен да беседва с изпълнителната власт за ограниченията, които могат да се подхващат.

" Всички ще участваме в един общ разговор, който е доста значим за всички. Както за енергоинтензивните предприятия, по този начин и изключително за дребния и междинния бизнес, който е извънредно обиден. Той в действителност няма никакви запаси, с цел да продължи да работи при такива цени на тока. А това е извънредно значимо. Всеки, който може, ще помогне ", допълниха те.

Преди дни организациите приканиха да бъде призован и Консултативен съвет за национална сигурност поради сметките, които заплащат.

" Ние сме се обърнали към държавното управление още преди Коледа и чакаме покана, с цел да решим този въпрос дружно ", допълниха те.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР