Президентът Румен Радев и френският му колега Еманюел Макрон ще

...
Президентът Румен Радев и френският му колега Еманюел Макрон ще
Коментари Харесай

Икономическото сътрудничество и партньорството в сферата на отбраната обсъждат в Париж Радев и Макрон

Президентът Румен Радев и френският му сътрудник Еманюел Макрон ще обсъдят икономическото съдействие и партньорството в областта на защитата сред България и Франция. Радев ще бъде на работно посещаване във Франция по покана на Макрон, а визитата е продължение на разговора на най-високо ниво сред двете страни.

След срещата на двамата президенти през август в двореца Евксиноград край Варна, през днешния ден Румен Радев и Еманюел Макрон ще беседват в Елисейския замък. Във фокуса на срещата на двамата държавни глави ще бъде двустранното икономическо, капиталово  сътрудничество, партньорството в областта на защитата и сигурността, образованието и културата, както и тематики от дневния ред на Европейски Съюз.

По време на визитата си в Париж Радев ще посети Европейската галактическа организация и ще се срещне с представители на българската общественост.

Утре президентът ще показа пред френския бизнес опциите за вложения в България.

Във френската столица българският държавен глава ще се срещне с генералния шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле  и с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Анхел Гурия.

В сряда Радев ще посети базата на френските военновъздушни сили в Сен Дизие и ще извърши полет на изтребител „ Рафал “.

Поканата за визитата си във Франция Румен Радев получи през август, когато на посещаване у нас беше Еманюел Макрон. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР